Social Media Zoeken Partners

Coehoorn communicatie

AdresMail JanJanarendz.nl
7 Oktober 2015 - 21:25

Yuans welkom in Heerenveen

2015-10/heelenveen.jpg

Een Chinees bedrijf wil investeren in SC Heerenveen. Een mooie scoop van de Leeuwarder Courant met een grote meerwaarde; nu weten we waarover de ruzie binnen het bestuur van de club echt gaat. Voorzitter Jelko van der Wiel en commercieel directeur Wim Dijk willen niet met de Chinezen praten, het Sneker kamp wel.

Dat het nieuws nu naar buiten komt, is geen verrassing. Het complete bestuur staat onder druk, een groepje supporters wil een grote schoonmaak. Een van beide kampen heeft natuurlijk bewust gelekt. Nu duidelijk is wat werkelijk de splijtzwam is, zal meer begrip ontstaan, zo zal men denken.

Een Chinese financiële injectie kan de betaaldvoetbalclub trouwens goed gebruiken. Zo lang geen sprake is van een clubovername á la ADO Den Haag is daar niks op tegen. Bovendien investeren wel meer Chinezen in Heerenveen. De krant meldt vandaag dat op bedrijvenpark IBF een vierde zuivelfabriek uit de grond wordt gestampt. De tweede met Chinees geld.

Wil de sportclub een subtopper in de eredivisie blijven, dan zijn nieuwe geldbronnen sowieso nodig. De sponsoren lopen nu weg, maar op de lange duur is de wedloop met clubs uit stedelijk gebied sowieso niet te winnen. De economie in de regio is gewoon te ijl. Dus kom maar op met die yuans!

Vorige blogVolgende blog