Social Media Zoeken Partners

Coehoorn communicatie

AdresMail JanJanarendz.nl
7 Januari 2016 - 11:47

IJzelwerken is best wel cool

Dagenlange ijzel is zeer zeldzaam. Dat velen hierdoor thuis werken, is niet heel bijzonder meer. Bij de provincie bij voorbeeld, kan vrijwel iedereen thuis in alle benodigde computersystemen komen.  Daarvan wordt dan ook veel gebruik gemaakt.

Gistermiddag om half twee waren 535 provincieambtenaren online, vernam ik van de it-afdeling (de Leeuwarder Courant vroeg om cijfers). Naar schatting 365 mensen werkten op het Provinsjehûs en 170 thuis. Daarnaast hadden ongeveer 150 mensen meer dan op een normale woensdag vrij genomen.

Zelf werk ik eens per twee weken een dag vanuit Beetsterzwaag en dat geeft nooit problemen. Als je de mensen met wie en voor wie je werkt goed kent, is bellen of zelfs mailcontact geen handicap. Beseffend dat de mensen van Provinciale Waterstaat op de gladde wegen deze dagen het echte werk doen, geef je comfortabel bij de houtkachel berichten door aan de pers.

Over gemak gesproken. Thuis werken betekent ook minder afleiding waardoor je een klus vaak beter en sneller kunt afhandelen. Door de ijzel-kalmte heb ik deze week bovendien tijd voor een online cursus Frysk voor de hele afdeling. Ondertussen gooi je een houtje op het vuur, strooi je zout op de veranda, leeg je de prullenbakken en ondersteun je de sering die bijna bezwijkt onder het gewicht van de ijsregens.

Vorige blogVolgende blog